AMV groepen

Algemene Muzikale Vorming

Na elke zomervakantie start de Hellendoornse Harmonie met een nieuwe groep AMV (algemene muzikale vorming). Alle leerlingen van de groepen 4 en 5 van de basisschool kunnen hieraan deelnemen. De opleiding duurt twee jaar. De lessen worden gegeven door Leonie van Viersen.

In het eerste jaar wordt op een speelse manier kennis gemaakt met de grondbeginselen van de muziek. Tijdens de AMV-lessen zal op een heel toegankelijke manier ritmiek en het notenschrift worden eigen gemaakt. Er wordt gespeeld uit de methode “Tom Stone”. De hoofdmoot ligt op het leren van het notenschrift en de blokfluit leren bespelen, maar ook zingen en dansen komen aan bod.

Hellendoornse Harmonie jeugd

In het tweede jaar wordt verder kennisgemaakt met allerhande instrumenten die zowel binnen als buiten de vereniging worden gebruikt. De leerlingen kunnen de diverse instrumenten tijdens de les een keer uitproberen en op die wijze een idee krijgen waar hun interesses liggen. Er wordt gewerkt in klasjes van zo’n 10 leerlingen. De lessen worden gegeven in de muziektent “De Tente”

eerste jaars AMV donderdag van 15.30 uur tot 16.00 uur.
tweede jaars AMV woensdag van 12.45 uur tot 13.45 uur. (2 groepen)

Hellendoornse Harmonie jeugd
Hellendoornse Harmonie jeugd

Optreden

Elk jaar organiseert de Harmonie een limonadeconcert, dit concert is bedoeld voor de AMV-leerlingen die dan hun diploma uitgereikt krijgen. Na afloop van het concert krijgen alle AMV-leerlingen de gelegenheid verschillende instrumenten te proberen en kunnen zich eventueel aanmelden voor muziekles.

De lessen kosten € 120,00 per jaar. Voor vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met Nathalie Brouwer: hellendoornseharmonie@gmail.com