Earth Hour Hellendoorn

BELEEF HET DONKER

Tijdens EARTH HOUR Hellendoorn op zaterdagavond 25 maart

Nijverdal gaat op zwart. Figuurlijk . Want op 25 maart vieren we Earth Hour in het Huis voor Cultuur en Bestuur en op het Henri Dunantplein.  Samen staan we stil bij de toekomst van de aarde.

Door een uur (van 20.30-21.30 uur) het licht uit te doen, geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeenten wereldwijd op hetzelfde tijdstip het signaal af dat zij zich zorgen maken over de toekomst van onze planeet. In Nijverdal gaat het licht uit bij het Huis voor Cultuur en Bestuur, op het Henri Dunantplein en bij de winkels, restaurants en huizen die aan het plein zijn gelegen. Bij ZINiN, TOI TOI en De Gulle Goedzak branden alleen de kaarsen en zijn de lampen uit.  Er is een mooi muzikaal programma die avond in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur en op het Henri Dunantplein.

Vanaf 19.30 uur is er livemuziek en kunnen kinderen hun puzzels , die ze via het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie hebben gekregen, inleveren om daarbij een mooie energielamp te winnen. Om 20.00 uur is de opening van een kleine fototentoonstelling van foto’s gemaakt door jongeren in het thema “licht-donker. De jongeren zijn met begeleiding van fotograaf Emile Willems ’s avonds op pad gegaan om deze foto’s te maken. Er is muziek van 2TuneUP en Jan Niewold. Cor Kolthof van de Sterrenwacht laat zien wat de invloed van het licht is en wat voor mogelijkheden er zijn om zuinig met licht om te gaan. Permanent draait de film van Al Gore “An inconvenient truth”. Als het licht uit gaat om half negen vertelt verhalenverteller Herman Kampman mooie verhalen en is er begeleidende muziek van Jan Niewold.

“Om 20.30 uur wordt er afgeteld en beleven we het donker”.  

Wees erbij zaterdagavond en anders: Doe jij 25 maart van 20.30 – 21.30 uur ook het licht uit?!

Nieuwsgierig wat er allemaal gaat gebeuren? Bekijk dan de Facebookpagina (https://www.facebook.com/EarthHourHellendoorn/).

Earth Hour Hellendoorn wordt georganiseerd door individuele leden van IVN, politieke partijen en de Duurzaamheidsambassadeurs van de gemeente Hellendoorn met steun van de Provincie Overijssel.  Zie ook www.http://www.duurzaamhellendoorn.nl/ 

Algemeen

“Samen laten we zien dat we het belangrijk vinden om goed voor de aarde te zorgen” vertelt provinciaal initiator Sterre Delemarre. “Wij hebben de ambitie om in heel Overijssel een beweging in gang te zetten om mensen bewust te maken van de klimaatuitdagingen waar we voor staan en de noodzaak zelf een bijdrage te leveren aan een leefbare, duurzame aarde. Onze droom is om in heel Overijssel, in samenspel met bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke organisaties en bewoners, in alle gemeenten activiteiten in het kader van Earth Hour te realiseren. Niet alleen tijdens Earth Hour zelf, maar ook in de aanloop van het evenement. Vorig jaar hebben we evenementen georganiseerd in Deventer en Zwolle. Dit jaar geeft de Provincie Overijssel ons de kans om in vijf gemeenten Earth Hour aan te jagen. In alle vijf gemeenten (Zwolle, Deventer, Olst-Wijhe, Hellendoorn en Enschede) komt er een evenement  en is er een fotoproject voor kinderen.  Maar wat zo mooi is, is dat overal de gemeenten, organisaties en verenigingen, bewoners, kleine en grote bedrijven aansluiten en meedoen”.  Voor meer informatie zie www.jijenoverijssel.nl/earthhour.