Triple Orchestra Festival in Nijverdal

Hellendoornse Harmonie triple orchestra festival

De naam zegt het al, drie orkesten zorgden samen voor een fantastische muzikale avond op 12 november 2016.
Het concert werd gegeven door muziekvereniging Wilhelmina Rijssen, de Hellendoornse Harmonie en KEF Concordia uit Hoge-Zwaluwe (Noord-Brabant). De locatie van dit spektakel was ‘Het Centrum’ in Nijverdal. De orkesten speelden allen drie stukken en werden daarbij beoordeeld door het deskundige jurylid, Hans Schippers. In welke volgorde de orkesten speelden werd bepaald met een loting vooraf en eindigde in het volgende resultaat: Hellendoornse Harmonie – Concordia – Wilhelmina.
Muziek die werd uitgevoerd door de orkesten waren stukken als het mysterieuze Machu Picchu en Mountain of Dragons, het prachtige Deliverance en ’t Ministerie van Fanfare. Het publiek kwam in de kerstsfeer met Russian Christmas en maakte een reis om de wereld tijdens All Around The World in 80 days. De drie blaasorkesten zorgden dus voor een gevarieerde avond waarbij elke muziekliefhebber gegarandeerd aan zijn trekken kwam!
De samenwerking tussen de muziekverenigingen kwam niet uit de lucht vallen. De Hellendoornse Harmonie en Wilhelmina hebben historische banden en kunnen het goed vinden qua opleidingen, uitwisseling van muzikanten en gezamenlijke concerten. KEF Concordia staat onder leiding van Erik Rozendom, oud-lid van Wilhelmina en is nog regelmatig te horen als gastspeler bij Wilhelmina. Al met al een hele fijne avond en zeker voor da capo vatbaar!