Rosalie Zijdervelds Walter Boeykens klarinetdag

hellendoornse harmonie walterboeykens

Een impressie van: Rosalie Zijderveld

Elk jaar is er een speciale dag voor klarinettisten: de Walter Boeykens klarinetdag. Dat houdt in dat je met veel andere klarinettisten liedjes gaat spelen. Ik doe zelf al 2 jaar mee dus ik zal mijn ervaring ook aangeven.
Je krijgt een paar weken van tevoren de liedjes thuisgestuurd (via mail). Je speelt op de klarinetdag op je eigen niveau. Er zijn 4 groepen van verschillende niveaus. Met jouw groep ga je ’s ochtends ongeveer 2 uur repeteren, dan ga je lunchen, dan ga je je gekozen workshop volgen (kiezen bij aanmelding), je kunt kiezen tussen improviseren en rieten bewerken. Als je de workshop gedaan hebt, ga je weer met je groep repeteren, dan ga je dineren. En na het diner is er een afsluitend concert in de kerk voor de families en vrienden om te laten horen wat je in 1 dag geleerd hebt.

Mijn ervaring: Ik vond het zelf erg leuk, want je ontmoet mensen van je eigen leeftijd. Het is ook heel gezellig. De workshop zijn ook heel leuk. En het concert is ook heel leuk om te horen en te zien. De vrijwilligers zijn ook heel aardig. Ik vind dit ook heel belangrijk, want als ze niet aardig zijn, wordt de dag ook minder leuk. Ik ben zelf bij de improvisatie workshop geweest. De workshops verschillen per jaar, want vorig jaar kregen we een stuk in bijv. rock of pop. Dan mocht je 1 voor 1 een stukje improviseren. Maar dit jaar was het minder leuk, omdat we alleen maar moesten luisteren. Het enige wat me mochten spelen was “vader Jacob”. Maar dat maakt de dag niet minder leuk. Het leukste van de dag vond ik dat er andere mensen jouw leeftijd ontmoet. Ik heb er daardoor een vriendin bij!!!!!!

Verdere informatie: mocht je meer informatie willen kijk dan even op de website: www.clarinetsound.nl   De prijzen staan daar ook aangegeven.

Volgend jaar ga ik zeker weer meedoen!!!!!!

hellendoornse harmonie boeykens klarinetdag rosalie